ua en ru

Німеччина планує в 2011 р. створити 70 тис. робочих місць в промсекторі

Німеччина планує створити 70 тис. робочих місць у промисловому секторі в наступному році, повідомив газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung голова німецької торгово-промислової палати (DIHK), посилаючись на проведені організацією дослідження, передає Reuters.
"Таким чином, внесок промислового сектора складе чверть від загального зростання зайнятості", - повідомив газеті Ганс Генріх Дріфтманн, президент DIHK.
У цілому близько 300 тис. робочих місць має бути створено в Німеччині в наступному році, повідомляє газета.
Тим не менш, ця цифра вказує на уповільнення зростання зайнятості у порівнянні з даними бюро працевлаштування за жовтень 2010 р. (останній місяць, представлений в статистиці на даний момент), що вказують на збільшення робочих місць на 400 тис. у річному вирахуванні з урахуванням сезонних коливань .
"Кожна п'ята промислова компанія хоче найняти новий персонал; в першу чергу, компанії, що спеціалізуються на електротехніку, а також на виробництві пластмас і автомобільних шин", - сказав Г.Дріфтманн.
За словами глави DIHK, вперше за два роки промислові виробники оцінюють перспективи свого бізнесу позитивніше, ніж перспективи розвитку економіки в цілому.