ua en ru

Німеччина відклала ратифікацію угоди щодо боротьби з контрафактною продукцією

Німеччина відклала ратифікацію міжнародної угоди щодо боротьби з контрафактною продукцією (The Anti-Сounterfeiting Trade Agreement - ACTA), передає ВВС .

Ратифікація угоди була відкладена після того, як Міністерство юстиції країни висловило свою незгоду з декількома пунктами договору. "Уряду необхідно провести додаткові обговорення ACTA" - повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ.

Очікується, що масові протести проти ACTA пройдуть 11 лютого 2012 р. Тим часом, група хакерів Anonymous вже атакувала низку німецьких сайтів організацій, що висловилися на підтримку ACTA.

Міжнародна торгова угода щодо боротьби з контрафактною продукцією направлена на боротьбу з порушеннями авторських прав. Зокрема, угода має на увазі строгіші покарання за незаконне копіювання і використання різної інформації (музика, ігри, відео, програмне забезпечення та ін.) Для виявлення подібних порушень передбачається наділити низку відомств особливими повноваженнями, зокрема це торкнеться митних служб.

Користувачі по всьому світі вважають, що ратифікація АСТА приведе до цензури і обмеження свободи слова в Інтернеті, а також поставить під удар такі крупні популярні проекти, як Wikipedia.