ua en ru

Німеччина побоюється нової ядерної гонки після припинення ракетного договору

Німеччина побоюється нової ядерної гонки після припинення ракетного договору Фото: Гайко Маас (flickr.com/bankenverband)

Зараз у світі є майже 14 тисяч ядерних боєголовок, а інвестиції в нові системи озброєнь збільшилися

Після припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД) між США та Росією міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас застеріг від нової гонки ядерних озброєнь. Про це повідомляє DW.

За його словами, зараз у світі є майже 14 тисяч ядерних боєголовок, а інвестиції в нові системи озброєнь збільшилися. Тому Німеччина скористається своїм головуванням у Раді Європейського Союзу для просування нових форм контролю над озброєннями.

Маас заявив, що Німеччина розчарована тим, що РФ не виконала необхідного для порятунку ракетного договору.

Нагадаємо, раніше Маас заявив, що ядерну зброю Росії викликає велику тривогу в Європі. За його словами, серйозну тривогу викликає відмова Росії знищувати крилату ракету 9М729, яка, на думку США і їх союзників в НАТО, не відповідає нормам ДРСМД.

Крім того, РБК-Україна писало, що 15 липня генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг вкотре закликав Росію використовувати свій "останній шанс" для дотримання ракетного договору. Він говорив, що не бачить прориву в переговорах з РФ по договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Столтенберг відзначав, що Москва не продемонструвала намірів повернутися до виконання ракетного договору.