ua en ru

Німеччина звинуватила дипмісію КНДР у закупівлі товарів для ядерної програми

Німеччина звинуватила дипмісію КНДР у закупівлі товарів для ядерної програми Фото: Ханс-Георг Масен (verfassungsschutz.de)

Північна Корея може купувати товари для своєї ракетної програми на чорному ринку

Спецслужби ФРН вважають, що КНДР використовує дипмісію в Берліні для придбання товарів для своєї ядерної та ракетної програм. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми змушені констатувати, що звідти здійснювалася діяльність, на наш погляд, пов'язана з ракетною, а також частково з ядерною програмами. Найчастіше мова йшла про товари подвійного призначення, які можуть застосовуватися як у цивільних, так і у військових цілях", - заявив 3 лютого голова Федерального відомства з охорони конституції Ханс-Георг Масен.

Як повідомляє видання, при виявленні підозрілих угод, німецька контррозвідка припиняє їх. Також голова відомства зазначає, що не може гарантувати виявлення абсолютно всіх подібних операцій.

На його думку, Північна Корея може купувати товари для своєї ракетної програми на чорному ринку, а також через інші країни.

"Федеральне відомство з охорони конституції отримувало інформацію про закупівлі для північнокорейської ракетної програми в 2016 і 2017 роках", - зазначає видання.

Нагадаємо, КНДР заробило 200 млн доларів на продажі зброї і вугілля в обхід санкцій.