ua en ru

Німеччина має намір депортувати з країни сотні нігерійців

Німеччина має намір депортувати з країни сотні нігерійців Фото: Ангела Меркель розповіла про плани виселення нігерійських біженців

Переговори з Нігерією щодо репатріації біженців уряд ФРН прагне почати вже у жовтні

Федеральний уряд Німеччини прагне вже у цьому місяці розпочати переговори з Нігерією щодо репатріації нігерійських біженців, які не мають підстав для отримання притулку в Німеччині. Про це заявила канцлер ФРН Анґела Меркель 14 жовтня після зустрічі з президентом Нігерії Мухаммадом Бухарі в Берліні, передає DW.

Зазначено, що більшість нігерійців приїздять до Німеччини з економічних причин. Лише 8% новоприбулих отримують право на притулок.

Повідомляється, що за перші дев'ять місяців 2016 року до Німеччини прибуло 10,2 тисячі громадян Нігерії. При цьому Нігерія вважається п'ятою країною у переліку країн, із яких найчастіше прибувають мігранти до ФРН.

Меркель наголосила, що Нігерія перебуває у скрутному становищі через високу активність ісламістів організації "Боко Харам" у регіоні озера Чад. Окрім того, регіон страждає від безробіття, бідності внаслідок низьких цін на нафту.

Нагадаємо, на початку вересня в результаті повені в Нігерії, викликаної зливами, загинуло щонайменше 38 людей.