ua en ru

Німеччина почала виведення військ з турецької авіабази через конфлікт з Анкарою

Німеччина почала виведення військ з турецької авіабази через конфлікт з Анкарою Фото: Німеччина почала виведення військ з турецької авіабази з-за конфлікту з Анкарою

Німецькі літаки перебували на базі "Інджирлік" для підтримки операцій проти ІДІЛ в Іраку і Сирії

Німеччина почала виведення військ з турецької авіабази "Інджирлік", де вони перебували для підтримки операцій проти терористичного угрупування "Ісламська держава", через конфлікт з Анкарою. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Міністерства оборони Німеччини.

"Німецькі літаки-торнадо повинні були продовжувати працювати з "Инджирлика", принаймні, до кінця липня, в рамках місії проти ІДІЛ, надаючи розвідувальні літаки для підтримки очолюваних США операцій коаліції проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії", - йдеться в повідомленні.

Так, турецький чиновник підтвердив агентству, що виведення військ почалося. За його словами, міністр оборони Німеччини повідомив міністру оборони Туреччини про дату виведення під час зустрічі на саміті НАТО в Брюсселі.

Німецькі війська планую перенести на авіабазу в Йорданії, закінчити виведення військ планується до жовтня.

Нагадаємо, 7 липня Турецька Республіка дозволила депутатам Федеративної республіки Німеччина відвідати базу Північноатлантичного Альянсу (НАТО) "Конья".