ua en ru

Німеччина вивчає можливість залучення своєї авіаці в Сирії проти армії Асада, - Bild

Німеччина вивчає можливість залучення своєї авіаці в Сирії проти армії Асада, - Bild Ілюстративне фото (flickr.com/us-pacific-command)

Це може стати можливим, якщо режим Асада здійснить хіматаку в провінції Ідліб

Уряд Німеччини вивчає можливість для залучення своїх винищувачів-бомбардувальників Tornado в можливих атаках проти армії президента Сирії Башара Асада. Про це з посилання на джерела в міністерстві оборони повідомляє газета Bild.

Видання заявляє, що міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен дав наказ про досконале вивчення питання участі країни у можливих ударах альянсу США, Великобританії й Франції по урядовим силам Сирії, якщо ними буде застосована хімічна зброя при атаці на провінцію Ідліб.

Це може стати дійсним лише тоді, якщо будуть надані переконливі доказати використання армією Асада хімічної зброї проти власного населення.

В газеті повідомляють, що американська сторона звернулась до Берліну з відповідним запитом, а попередні дискусії стосовно цього пройшли в міноборони Німеччини минулого тижня.

Залучення літаків Tornado розглядається для розвідувальних польотів, або застосуванням безпосередньо для бомбардувань.

"Німеччина тим самим вперше б ризикувала піти на пряму конфронтацію з союзником Сирії - Росією", - повідомляє видання.

Нагадаємо, армія США розробляє варіанти на випадок застосування хімічної зброї в Сирії. Данфорт, який є головою Об'єднаного комітету начальників штабів, заявив, що США поки не прийняли рішення про використання військової сили у відповідь на можливу майбутню хіматаку в Сирії.