ua en ru

Армія США розробляє варіанти на випадок застосування хімічної зброї в Сирії

Армія США розробляє варіанти на випадок застосування хімічної зброї в Сирії Ілюстративне фото (wikipedia.org)

Генерал Данфорд повідомив, що вони представили Трампу інформацію по розробкам військових варіантів

Генерал-майор Джозеф Данфорд заявив, що брав участь в "рутинному діалозі" з президентом США Дональдом Трампом про військові варіанти, якщо Сирія буде використовувати хімзброю при нападі на Ідліб. Про це повідомляє Reuters.

Данфорт, який є головою Об'єднаного комітету начальників штабів, заявив, що США поки не прийняли рішення про використання військової сили у відповідь на можливу майбутню хіматаку в Сирії.

"Ми знаходимося в рутинному діалозі з президентом, щоб переконатися що він знає, де ми знаходиться в плануванні на випадок використання хімічної зброї", - повідомив журналістам Данфорд.

Після він додав, що Трамп очікує військові варіанти, на що йому була представлена оновлена інформація про розробку цих варіантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція готова завдати удару по Сирії в разі застосування хімзброї. Головнокомандувач армії Франції заявив у четвер, 6 вересня, що його сили готові завдати удари по сирійських цілям, якщо хімічна зброя буде використана в очікуваному урядовому наступі, що має на меті повернути північну провінцію Ідліб.