ua en ru

Німеччина та Італія закликали ЄС створити спільну систему реєстрації мігрантів

Німеччина та Італія закликали ЄС створити спільну систему реєстрації мігрантів Фото: міграційнв криза в ЄС

Глави МВС адресували Єврокомісії лист

Німеччина та Італія адресували ЄС лист, у якому закликали до створення загальної системи реєстрації мігрантів. Про це повідомляє газета Sueddeutsche Zeitung.

Наголошується, що в листі глави МЗС просили амбітного реформування дублінської системи з прийому біженців, яка блокує мігрантів у країні в'їзду. На їхню думку, її повинна замінити загальна система.

Повідомляється, що першим кроком, на думку політиків, повинно стати забезпечення збереження кордонів ЄС, щоб зробити можливим стабільне зниження кількості прибуваючих біженців.

"Необхідний також скоординований механізм депортації нелегальних економічних мігрантів у країну їх походження. Для цього потрібна система відстеження міграційних потоків, що включає в себе обмін інформацією з країнами третього світу. Потрібно посилити кооперацію з африканськими країнами", - йдеться в листі.

Крім того, політики пропонують визначати осіб, яким необхідна допомога, ще в їх рідних країнах. Тоді їм не доведеться повністю брати на себе небезпечний шлях у Європу.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск назвав наплив мігрантів в країни Європейського союзу "арабським вторгненням", який Європа може пережити і витягти для себе користь.