ua en ru

Німеччина виключає подальшу реструктуризацію боргів Греції

Подальша реструктуризація боргів Греції виключена. Про це повідомив сьогодні, 15 жовтня, представник канцлера Німеччини Ангели Меркель, додавши, що Афіни повинні продовжувати жорсткі економічні реформи, передає Reuters.

"Для німецького уряду про нове скорочення вартості боргу не може бути і мови", - сказав Штефен Зайберт на прес-конференції.

Провідні німецькі економічні інститути повідомили минулого тижня, що Грецію не врятувати без подальшої реструктуризації боргу. Міжнародний валютний фонд також стверджує, що міжнародні кредитори, такі як Німеччина, повинні прийняти скорочення вартості боргу, поряд з приватними власниками грецьких облігацій, які вже зробили це.

Зайберт повторив, що Німеччина хоче, щоб Греція залишилась в єврозоні, але сказав, що Афіни повинні продовжити здійснення хворобливих заходів економії, щоб скоротити величезний борговий тягар і поліпшити економічну конкурентоспроможність.

У свою чергу, сама Меркель заявила в понеділок, що поділяє думку міністра фінансів Вольфганга Шойбле про те, що ніяких "неконтрольованих подій" в єврозоні, наприклад, виходу Греції, не буде.

"Я чула... в Азії, в Китаї, що в єврозоні може початися якийсь неконтрольований процес, але я повністю згодна з міністром фінансів, що ніяких неконтрольованих подій не буде", - сказала вона.

За її словами, минулого тижня вона запевнила прем'єр-міністра Греції Антоніса Самараса в тому, що хоче, щоб Греція залишилась в єврозоні, але "робота ще не завершена і ще багато чого потрібно зробити в найближчі дні й тижні".

Читайте також: Греція покине єврозону протягом півроку, - міністр фінансів Швеції