ua en ru

Німеччина ініціює в Києві економічний інвестфорум у 2016

Німеччина ініціює в Києві економічний інвестфорум у 2016 Фото: Кличко і Мюллер

Де столиця презентує проекти, в які хоче залучити інвестиції німецького бізнесу

Міністерство економічного розвитку і співробітництва Німеччини запропонувало організувати і провести цього року в Києві економічний форум, де столиця презентує проекти, до яких хоче залучити інвестиції німецького бізнесу. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Така пропозиція німецької сторони є результатом нашої успішної співпраці з Міністерством економічного розвитку і співробітництва Німеччини. За підтримки і допомоги німецької сторони ми втілили у Києві проект відкритого бюджету, який зробив усі витрати бюджетних коштів прозорими", - зазначив Кличко у Мюнхені після зустрічі з Федеральним міністром економрозвитку і співробітництва ФРН Гердом Мюллером.

Своєю чергою Мюллер назвав київський відкритий бюджет одним із найуспішніших проектів міністерства з українською стороною.

"Для продовження співробітництва і залучення інвестицій ми домовилися провести у Києві економічний форум із залученням німецького бізнесу і презентуємо проекти для реалізації в Києві. Міністр зазначив, що для більшої ефективності, враховуючи успішний досвід і реалізацію проектів із Києвом, вони хочуть працювати напряму з містами України. Я ж, як голова Асоціації міст України, запропонував міністру розширити співпрацю і на інші міста - наприклад, втілити проект відкритого бюджету в інших містах України, розглянути проекти для інвестування", - наголосив Кличко.

Нагадаємо, мер Києва Кличко взяв участь у відкритті Мюнхенської конференції з безпеки 13 лютого.