ua en ru

Німеччина готова прийняти Тимошенко на лікування, - Вестервелле

Німеччина зробила гуманітарну пропозицію Юлії Тимошенко і готова прийняти її на лікування. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив журналістам міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

"Німеччина зробила свою пропозицію, Німеччина готова прийняти для медичного лікування пані Тимошенко. І я хочу наголосити, що ця наша пропозиція є гуманітарною. І це повинно сприяти тому, що поставивши свої підписи під угодою про асоціацію, ми зробили суттєвий крок вперед", - сказав Вестервелле після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

Зокрема, міністр зазначив, що не може назвати крайнього терміну, коли Тимошенко повинна бути звільнена для успішного підписання асоціації.

"Хочу попросити вашого розуміння: я не можу вдаватися у деталі. Розмова була дуже конструктивною та інтенсивною. Я хочу наголосити на тому, що ми зараз перебуваємо якраз в дуже складних, як з політичної, так і з правової точки зору обставинах. В будь-якому разі, Німеччина зацікавлена в успіху Вільнюського саміту", - підсумував Вестервелле.

Нагадаємо, що 10 жовтня перед зустріччю з Януковичем, Гідо Вестервелле заявляв що Федеральний уряд Німеччини працює над тим, щоб усунути перешкоди на шляху до саміту у Вільнюсі.

Міністерство закордонних справ Німеччини розглядає візит Вестервелле до Києв як один з кроків на шляху звільнення Тимошенко.