ua en ru

Німеччина і Франція несуть на собі особливу відповідальність за долю ЄС, - Штайнмайер

Німеччина і Франція несуть на собі особливу відповідальність за долю ЄС, - Штайнмайер Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Глави МЗС країн-засновниць ЄС сьогодні зустрінуться в Німеччині

Німеччина і Франція несуть на собі особливу відповідальність за долю Еевропейского Союзу. Про це, коментуючи результати референдуму в Британії, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер в інтерв'ю недільній газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, повідомляє DW.

Він також зазначив, що референдум в Британії змусив Німеччину і Францію згуртуватися у пошуках нових шляхів розвитку Європейського Союзу.


"Зараз Європі потрібні орієнтири...Європейцям буде непросто вийти з цієї кризи", - заявив він, підкресливши, що саме Берлін і Париж несуть на собі особливу відповідальність за долю ЄС.

Як повідомляється, сьогодні, 25 червня, Штайнмайер і його колеги з Франції, Італії, Нідерландів, Люксембургу та Бельгії - п'яти інших країн-засновниць ЄС зберуться на віллі "Борзиг" у Берліні, щоб обговорити відмову Великобританії від членства в Євросоюзі.

Також учасники зустрічі обговорять документ про "гнучкий союз" з можливостями для країн не брати участь у всіх інтеграційних проектах Євросоюзу.

Як зазначається, 27 червня результати зустрічі глав МЗС будуть представлені канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і президенту Франції Франсуа Олланду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що результати британського референдуму не вплинуть на загальний порядок денний США і Євросоюзу, зокрема, пов'язаний з Україною.