ua en ru

Німеччина та Австрія виступили за посилення охорони зовнішніх кордонів ЄС

Німеччина та Австрія виступили за посилення охорони зовнішніх кордонів ЄС Фото: Себастьян Курц та Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Меркель і Курц наголосили на важливості посилення співпраці з Африкою у питаннях міграції

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц виступили за покращення охорони зовнішніх кордонів Європейського союзу (ЄС). Про це вони на зустрічі у Берліні, передає DW.

Лідери обох країн підтримують плани Європейської комісії щодо посилення Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів Євросоюзу (Frontex).

Зазначається, що кількість його співробітників планується збільшити до 10 тисяч до кінця 2020 року.

Курц також відзначив, що Frontex мають посилити не лише щодо кількості персоналу, але і відносно розширення мандату.

Окрім того, Меркель і Курц наголосили на важливості посилення співпраці з Африкою заради подолання причин, що призводять до нелегальної міграції.

"Звичайно, ми повинні зосередитися на Африці, на країнах походження мігрантів", - сказала Меркель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська рада ухвалила пропозицію Єврокомісії розмістити до 2020 року 10 тис. прикордонників на зовнішніх кордонах Євросоюзу.

За словами голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, необхідно також домовлятися з країнами Північної Африки у питанні створення в них центрів з прийому мігрантів, щоб уникати будь-якого повернення до неоколоніальної поведінки".

Окрім того, РБК-Україна писало, що Австрія планує посилити охорону кордонів.