ua en ru

У Німеччині заявили, що вирок Чийгозу суперечить усім принципам верховенства права

У Німеччині заявили, що вирок Чийгозу суперечить усім принципам верховенства права Фото: Ахтем Чийгоз (nrcu.gov.ua)

Чийгоза засудили до 8 років в'язниці

У Німеччині заявили, що вирок голові Меджлісу кримськотатарського народу Ахмету Чийгозу суперечить усім принципам верховенства права. Про це йдеться в заяві уповноваженого з прав людини федерального уряду Німеччини Бербель Кофлер, розміщеній на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Я обурена засудженням заступника голови кримськотатарського Меджлісу так званим "Верховним судом" у анексованому Росією Криму, до тривалого терміну ув'язнення. Рішення являє собою подальше скорочення прав кримських татар на півострові з моменту російської анексії", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Чийгоз виступав за територіальну цілісність України.

"Люди не повинні бути заарештовані і засуджені за вираження своїх політичних поглядів. Це суперечить усім правовим принципам, зокрема Міжнародному пакту про громадянські і політичні права, який ратифікований Росією. Права татар в Криму повинні бути негайно відновлені і міжнародні стандарти в області прав людини в повній мірі дотримуватися", - йдеться в заяві Кофлер.

Нагадаємо, 11 вересня 2017 року "суд" Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років колонії.