ua en ru

У Німеччині збільшилася кількість висланих біженців

У Німеччині збільшилася кількість висланих біженців Фото: Німеччина стала більше висилати біженців у країни їх походження

Кількість депортацій з ФРН за перші 10 місяців 2016 року вже перевищила аналогічний показник за весь 2015 рік

У Німеччині збільшилася кількість висланих мігрантів. Про це повідомило міністерство внутрішніх справ ФРН у п'ятницю, 18 листопада, передає DW.

Наголошується, що з січня по листопад з країни були депортовані 21,789 тис. людина, чиї клопотання про надання статусу біженця були відхилені.

В це число не включені випадки примусового видворення з країни нелегальних мігрантів або тих біженців, які подали прохання про надання статусу біженця в інших країнах Євросоюзу.

Як йдеться у повідомленні, кількість депортацій з країни за перші десять місяців 2016 року вже перевищила аналогічний показник за весь 2015 рік, в якому з ФРН було надіслано 20,888 тис. чоловік.

За попередніми даними федеральної поліції, до кінця нинішнього року це число збільшиться до 26,5 тис. осіб.

Найбільше депортацій у Північному Вейне - Вестфалії, на другому місці Баден-Вюртемберг, на третьому - Баварія.

Із загальної кількості висланих біженців 17,792 тис. чоловік були відправлені прямими авіарейсами країни їх походження. Найчастіше в 2016 році з Німеччини висилали жителів країн Балканського півострова, зокрема Косово, Албанії, Сербії, Македонії, Боснії і Герцеговини, а також Чорногорії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецькі військові попросили політичного притулку в Німеччині.