ua en ru

У Німеччині тисячі курдів протестують проти політики Ердогана

У Німеччині тисячі курдів протестують проти політики Ердогана Фото: протести курдів у Кельні (twitter EuropeAwaken)

Загалом на вулиці Кельна вийшли до 20 тисяч курдських мітингарів

У німецькому місті Кельн на вулиці вийшли тисячі курдів із протестом проти наступу турецьких військ у північній Сирії. Як повідомили в місцевій поліції, на акцію протесту в найбільшому місті федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія вийшло близько 20 тисяч курдських мітингарів, передає DW.

Зазначено, що демонстранти несли плакати з написами "Терорист Ердоган", "Диктатор Ердоган", "Зупиніть війну Ердогана!", "Свободу Курдистану!". Крім того, в натовпі було помічено заборонену в Німеччині символіку угруповання "Робітнича партія Курдистану" (РКК), що в ФРН вважається терористичною організацією.

Як повідомляється, ті, хто виступав на заході з промовами, вимагали негайного припинення "брутального нападу турецьких військових".

Організатором акції виступила курдська організація Nav-Dem, котру німецькі спецслужби вважають наближеною до РКК. Поліція побоюється можливих сутичок між учасниками акції та націоналістично налаштованими турками. З огляду на це за дотриманням порядку під час мітингу стежать не менше двох тисяч поліцейських, запевнили місцеві правоохоронці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецькі збройні сили ліквідували 394 "терористи" в рамках військової операції "Оливкова гілка" на півночі Сирії.