ua en ru

У Німеччині здійснив аварійну посадку найбільший транспортний літак Airbus Beluga

У Німеччині здійснив аварійну посадку найбільший транспортний літак Airbus Beluga Фото: вантажний літак Airbus Beluga (André Zand-Vakili)

У небі над Німеччиною загорівся транспортний літак Airbus Beluga

В аеропорту Гамбурга здійснив аварійну посадку один з найбільших транспортних літаків у світі Airbus Beluga. Про це повідомляє видання Hamburger Abendblatt.

Зокрема, повідомляється, що пілоти літака відчули запах диму в кабіні і прийняли рішення про аварійну посадку. "Машина здійснила безпечну посадку. З екіпажем все гаразд", - повідомив представник Airbus.

Після приземлення пілоти направили літак в ангар. Пожежні бригади при цьому були присутні на злітній смузі.

"В ході перевірки було встановлено, що в кабіні пілота загорівся кабель, проте вогонь на момент приземлення вже погас" - повідомили пожежники.

Як повідомляється, літак прибув з британського Честера. В його екіпаж входили три людини.

Airbus A300-600ST "Beluga" - це один з найбільших літаків у світі, який займається перевезенням частин літаків між підприємствами Airbus. Особливістю літака є його специфічна форма.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 лютого, у Канаді літак DHC-8-400 авіакомпанії Air Canada Express екстрено сів в аеропорту міста Саскатун після вильоту з-за того, що біля його лівої вихлопної труби з'явилося полум'я.