ua en ru

У Німеччині згоріла вежа Гете

У Німеччині згоріла вежа Гете Фото: вежа Гете (Feuerwehr Frankfurt-)

У Франкфурті знищена одна з найвищих дерев'яних споруд через пожежу

У місті Франкфурті-на-Майні (Німеччина) в ніч на четвер, 12 жовтня 2017 року, горіла 43-метрова дерев'яна вежа Гете. Про це повідомляє DW.

"У німецькому місті Франкфурті-на-Майні згоріла одна з найвищих дерев'яних споруд в Німеччині - 43-метрова Вежа Гете (Goetheturm)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, оскільки вежа була охоплена вогнем і була небезпека її обвалення, пожежні після прибуття на місце події змушені були тільки запобігти поширення вогню на територію навколо башти.

"Вежа впала, врятувати її вже не можна", - повідомив представник місцевої пожежної служби сьогодні, рано вранці.

Так, 12 жовтня вежа ще продовжувала горіти. Навколишні будівлі, зокрема, розташовані поруч кафе, в результаті пожежі не постраждали. Причини займання поки що залишаються невідомими.

Зазначимо, франкфуртська вежа була зведена в 1931 році і отримала ім'я Йоганна Вольфганга Гете з нагоди 100-ї річниці з дня смерті поета. У 2014 році вона була відреставрована.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті лісових пожеж на півночі Каліфорнії (США), загинули щонайменше 23 людини, ще понад 100 людей постраждали і були госпіталізовані.