ua en ru

У Німеччині рекордно знизився рейтинг партії Меркель

У Німеччині рекордно знизився рейтинг партії Меркель Фото: Ангела Меркель (flickr.com dirkvorderstrasse)

За даними опитування, Меркель підтримують 26% опитаних

Рейтинг правлячого в Німеччині блоку християнських партій, очолюваного Ангелою Меркель, впав до найнижчого показника в його історії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати соціологічного опитування Sonntagstrend, підготовленого інститутом Emnid для газети Bild.

За результатами опитування, якби вибори до парламенту відбулися зараз, то за партію Меркель і її партнера - баварський Християнсько-соціальний союз (ХСС) - проголосували б 26% опитаних. Це на один процентний пункт менше у порівнянні з показником попереднього тижня.

Зазначимо, що друге місце рейтингу тепер ділять Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) складається в коаліції з блоком ХДС/ХСС, і "Союз-90"/"Зелені". Зокрема, їх підтримують 17% виборців. При цьому наголошується, що показник СДПН у порівнянні з минулим тижнем залишилася незмінною, а рейтинг "зелених" виріс на один процентний пункт.

Політсила "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) втратила один процентний пункт, її підтримують 15% виборців. А рейтинг Лівої партії виріс на один процентний пункт-до 11%.

Нагадаємо, у рейтингу довіри світовим лідерам за даними глобального опитування американського аналітичного центру Pew Research Center, 27% респондентів вважають, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп проводить правильну міжнародну політику.

Цей рівень довіри до Трампу нижче, ніж у лідера Китаю Сі Цзіньпіна, якого він склав 34%. У президента Росії Володимира Путіна - 30%. Найбільше люди довіряють канцлеру Німеччини Ангелі Меркель (52%) і президента Франції Еммануелю Макрону (46%).