ua en ru

У Німеччині розслідують витік секретних документів з безпеки на саміті G7

У Німеччині розслідують витік секретних документів з безпеки на саміті G7 Фото: у Німеччині розслідують витік секретних документів з безпеки на саміті G7 (GettyImages)

У мережі оприлюднили секретні документи німецької поліції, що стосуються організації саміту G7, який проходив в замку в Баварії у 2015 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Документи були опубліковані на порталі, який поліція пов'язує з прихильниками лівоекстремістських поглядів.

Першою про витік конфіденційних даних повідомила суспільно-правова радіостанція Bayerische Rundfunk. Тим часом відразу кілька джерел в органах безпеки підтвердили агентству dpa їх справжність. Поліція веде розслідування інциденту.

Крім іншого, мова йде про інструкції із затримання, забезпечення безпеки поліційних автомобілів і про концепцію деескалації, уточнюють журналісти. Крім того, були опубліковані номери мобільних телефонів деяких керівних співробітників поліції, а також дані про використовувані поліцією цифрових каналів зв'язку.

Хто опублікував в мережі всі ці відомості першим, поки залишається невідомим. За забезпеченням безпеки на саміті "Великої сімки" у 2015 році стежили 18 000 співробітників поліції.

Коментуючи цей витік, міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрман заявив, що на цей час поліція виходить з того, що вона не матиме критичний вплив на забезпечення безпеки саміту нинішнього року.

Зазначимо, що "злив" стався незадовго до початку саміту G7, який пройде в баварському замку Ельмау з 26 по 28 червня під керівництвом канцлера ФРН Олафа Шольца.

Раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський отримав запрошення на зустріч країн "Великої сімки".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.