ua en ru

В Німеччині озвучили, за яких умов підтримають безвізовий режим для України

В Німеччині озвучили, за яких умов підтримають безвізовий режим для України Фото: Маркус Едерер озвучив умову для підтримки безвізового режиму України з ЄС

ФРН також готова поділитися досвідом в процесі реформування держслужби

Державний секретар МЗС Федеративної Республіки Німеччина Маркус Едерер пояснив, за яких умов ФРН підтримає безвізовий режим України з Європейським союзом. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, під час робочого візиту до Берліна віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з держсекретарем МЗС Німеччини Едерером.

"Сторони порушили тему надання Україні безвізового режиму з ЄС і процес реформ в Україні. За словами держсекретаря МЗС ФРН, німецький уряд підтримає візову лібералізацію для українців, щойно буде ухвалено рішення щодо механізму призупинення безвізового режиму з третіми країнами", - сказано в повідомленні.

Держсекретар також висловив готовність Берліна ділитися досвідом з Україною в процесі реформування державної служби.

Крім того, співрозмовники обговорили важливість звільнення заручників з тимчасово окупованих територій і політв'язнів із Криму.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко переконаний, що до проведення Саміту "Україна-ЄС" в Брюсселі 24 листопада для громадян Української держави буде запроваджено безвізовий режим з Євросоюзом.