ua en ru

У Німеччині проводять наймасовішу евакуацію за історію країни

У Німеччині проводять наймасовішу евакуацію за історію країни Фото: поліція Німеччини (bundespolizei.de)

Близько 90 тисяч людей у містах Кобленц і Франкфурт-на-Майні змушені тимчасово залишити свої домівки

Близько 90 тисяч людей у німецьких містах Кобленц і Франкфурт-на-Майні змушені тимчасово залишити свої помешкання 2 та 3 вересня 2017 року. Причиною евакуації стали бомби часів Другої світової війни, які виявили в обох містах, передає DW.

Зокрема зазначено, що в Кобленці знайдено 500-кілограмову американську бомбу на будівельному майданчику, де зводять дитячий садок. Операція зі знешкодження бомби в суботу почалася з невеликою затримкою, адже деякі люди відмовлялися залишати свої помешкання. У двох випадках довелося навіть втрутитися співробітникам місцевого відомства з забезпечення громадського порядку.

Як повідомляється, людей евакуювали в радіусі одного кілометра від небезпечної знахідки. До зони евакуації потрапили два вокзали, лікарня, два притулки для літніх людей, архів, в'язниця, школи та дитячі ясла.

"Станом на вечір 2 вересня бомбу успішно знешкодили й оголосили про відбій тривоги. Близько 21 тисячі мешканців отримали змогу повернутися до своїх домівок. Це - п'ята частина населення 113-тисячного Кобленца", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою у Франкфурті-на-Майні на території університету знайшли авіаційну бомбу вагою 1,8 тонни. У неділю, 3 вересня, починаючи з 6:00, з центру міста планують евакуювати 70 тисяч людей. Це буде наймасовішою евакуацією за історію ФРН. Водночас пацієнтів лікарень почали вивозити ще в суботу. Щоб ситуацією не скористалися грабіжники, у тих районах міста, звідки евакуйовуватимуть людей, уже в суботу посилили патрулювання поліції.

Рятувальники прогнозують, що люди зможуть повернутися додому в неділю ввечері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в аеропорту Брюсселя (Бельгія) після повідомлення про бомбу евакуювали пасажирів літака авіакомпанії Ryanair.