ua en ru

У Німеччині проводиться масштабна спецоперація проти ІГІЛ

У Німеччині проводиться масштабна спецоперація проти ІГІЛ Фото: Німеччина проводить масштабну спецоперацію проти ИГИЛ

Операція проводиться відразу у чотирьох федеральних землях

Спецпідрозділи поліції Німеччини проводять масштабну анитеррористическую операцію проти прихильників терористичної організації "Ісламська держава". Про це повідомляє Dеutche Welle.

Як повідомляється, операція, яка охопила територію чотирьох федеральних земель (Берлін, Баварія, Саксонія і Саксонія-Анхальте) і санкціонована Федеральною прокуратурою, спочатку була засекречена. Однак поліція обіцяє найближчим часом оприлюднити подробиці її проведення.

Спецпідрозділ SEK провів обшуки у будинках як мінімум у трьох районах Лейпцига. При цьому про затримання підозрюваних поки нічого не відомо, а інформація, що надходить у ЗМІ, суперечлива. Повідомлення про те, що у Лейпцигу затримано три людини, Федеральна прокуратура в Карлсруе не підтвердила.

Нагадаємо, у справі про підготовку теракту у Німеччині затримали ще одного офіцера Бундесверу. 27-річного старшого лейтенанта Максиміліана Т. затримали в ході проведеної 9 травня спецоперації поліції в Келі (федеральна земля Баден-Вюртемберг).

Раніше, 27 квітня стало відомо про затримання у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) солдата, який підозрюється в підготовці теракту.