ua en ru

У Німеччині проходять місцеві вибори

У Німеччині проходять місцеві вибори Фото: Ангела Меркель може втратити підтримку через біженців

Вони тривають у трьох землях ФРН

У Німеччині починається голосування на регіональних виборах, результат яких розглядають як індикатор схвалення політики німецької канцлерки Ангели Меркель щодо мігрантів. Про це повідомляє ВВС Україна.

Зазначено, що вибори проходять у трьох землях ФРН: Рейнланд-Пфальці, Баден-Вюртембергу і Саксонії-Анхальті.

Останнім часом у країні набирає популярності права партія євроскептиків "Альтернатива для Німеччини", що виступає проти мігрантів.

Торік понад 1 мільйон людей попросили притулку в Німеччині. Водночас паралельно в країні почала зростати хвиля невдоволення рішенням уряду давати їм притулок.

Коли Меркель запитали, якого результату вона очікує, вона відповіла, що тільки схрестила пальці.

Попередні опитування припускають, що Християнсько-демократичний союз Меркель збереже найбільшу підтримку у Саксонії-Анхальті на сході країни. У Баден-Вюртембергу на заході конкуренцію йому складуть "зелені". Найгарячішими очікують виборчі перегони у Рейнланді-Пфальці.

Опитування також прогнозують, що "Альтернатива для Німеччини" зможе здобути до 19% підтримки у Саксонії-Анхальті, де нині у коаліції з соціал-демократами керує ХДС. Якщо це станеться, двом партіям доведеться шукати третього союзника по коаліції, аби зберегти тверду більшість.

Водночас віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель раніше заявив, що прорив "Альтернативи для Німеччини" на цих виборах не вплине на політику німецького уряду щодо мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр виступає за створення в Європейському Союзі реєстру подорожуючих осіб.