ua en ru

У Німеччині обговорюють можливість бойкоту ЧС-2018 в Росії

У Німеччині обговорюють можливість бойкоту ЧС-2018 в Росії Фото: ЧС-2018 в Росії

На думку політиків, РФ порушує міжнародне право і права людини

Політики Німеччини відновили дискусії про можливий бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії 2018 року після масових затримань учасників антикорупційних протестів у Москві з застосуванням насильства поліцією. Про це заявив заступник голови фракції партії канцлера Ангели Меркель в бундестазі Міхаель Фукс, передает DW.

Він зазначив, що країна, в якій не дотримуються елементарних громадянських прав, в принципі не повинна проводити жодні чемпіонати світу.

Бойкот міжнародних спортивних змагань повинен бути "рідкісним винятковим випадком", однак Росія вже не перший рік рухається в небезпечному напрямку, порушуючи міжнародне право і права людини, і це "абсолютно неприйнятно", - підкреслив Міхаель Фукс.

Уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер заявив, що з того часу, як в грудні 2008 року Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) вирішила провести світову першість в РФ, стан громадянського суспільства в цій країні різко погіршився. У той же час він нагадав, що перегляд рішення про проведення першості світу в Росії знаходиться у "винятковій компетенції ФІФА".

Нагадаємо, у Великобританії мають намір розглянути варіанти, коли всі збірні, які представляють острівна держава, відмовляться від участі в наступному чемпіонаті світу.