ua en ru

У Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2"

У Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2" Фото: будівництво "Північного потоку-2" (nord-stream.com)

Компанія розпочала підготовчі роботи в затоці Грайфсвальд

Оператор газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2 AG) почав підготовчі роботи на його морській ділянці в затоці Грайфсвальд в Німеччині. Про це повідомляється на сайті оператора.

Так, сьогодні, 15 травня, компанія "Північний потік-2" почала підготовчі роботи на морській ділянці газопроводу для подальшої трубоукладки в затоці Грайфсвальд. П'ять екскаваторів приступили до влаштування траншей для двох ниток газопроводу.

"Ми просимо всіх користувачів затоки Грайфсвальд заздалегідь ознайомитися з офіційним повідомленням морякам для забезпечення безпеки", - сказав представник "Північного потоку-2" Георг Новак.

У компанії відзначили, що всі роботи розпочаті відповідно до дозволу на будівництво і експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" в територіальних водах Німеччини і на ділянці берегового перетину, який було видано Гірським відомством Штральзунда 31 січня 2018 року.

Нагадаємо, в Німеччині на наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочаті роботи з викопування котловану і закладці фундаменту для газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування спірного газопроводу "Північний потік-2".