ua en ru

У Німеччині ще одне судно почало укладання труб "Північного потоку-2"

У Німеччині ще одне судно почало укладання труб "Північного потоку-2" Фото: "Північний потік-2" (facebook.com/Gazprom)

Судно Audacia початок роботи в кінцевій точці 30-кілометрової траншеї

Судно Audacia компанії Allseas приступило до трубоукладки німецької ділянки газопроводу "Північний потік‑2", де також веде роботи судно Castoro Dieci (C10). Про передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії-оператора проекту Nord Stream AG 2.

Як повідомляється, судно Audacia початок роботи в кінцевій точці 30-кілометрової траншеї для двох ниток газопроводу в територіальних водах Німеччини.

"Йому належить укласти ділянку протяжністю близько 38 кілометрів на більш глибоководній частині маршруту газопроводу. Після укладання першої нитки Audacia повернеться у вихідну точку і почне укладання другої нитки. Роботи планується завершити до кінця 2018 року", - йдеться в повідомленні.

У відповідності з графіком, як повідомляється, всі роботи по газопроводу "Північний потік‑2" в територіальних водах Німеччини будуть завершені до кінця цього року.

Нагадаємо, голова федерального об'єднання німецької промисловості Дітер Кемпф заявив, що Німеччина не має наміру поступатися перед тиском США, які закликають відмовитися від газопроводу "Північний потік-2" для того, що б закуповувати американський скраплений газ.

Раніше повідомлялося, що Путін пообіцяв Меркель профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США. "Північний потік-2" може бути побудують за рахунок Росії, якщо Вашингтон піде на введення санкцій проти учасників консорціуму, які задіяні в реалізації проекту.