ua en ru

У Німеччині допустили можливість приєднання до удару по Сирії

У Німеччині допустили можливість приєднання до удару по Сирії Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Армія ФРН не залишиться в стороні, якщо Сирія застосує хімічну зброю, заявила Ангела Меркель

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що армія країни не залишиться в стороні, якщо Дамаск застосує хімічну зброю. Про це вона заявила на засіданні бундестагу, передає Reuters.

За словами Меркель, мета Берліна - політичне розв'язання кризи в Сирії, але про мирне вирішення у разі використання хімзброї мови не йде.

"З самого початку говорити "ні" (військових ударів по Сирії, - ред.), незалежно від того, що відбувається, не є позицією Німеччини", - сказала канцлер.

Zeit повідомляє, що за те, щоб наносити військові удари по сирійських об'єктах у разі використання режимом отруйних речовин, що виступають, окрім Меркель і коаліції ХДС/ХСС, також Вільна демократична партія і "Зелені". В той же час ліві та "Альтернатива для Німеччини" проти інтервенції в Сирії.

Нагадаємо, раніше радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон сказав, що США Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї сирійським урядом призведе до "більш жорсткої відповіді" порівняно з попередніми авіаударами.

4 вересня Росія відновила авіаудари в Сирії. У свою чергу Туреччина і Німеччина повідомили РФ про те, що вважають авіаудари по провінції Ідліб помилкою, а можливий захоплення регіону - катастрофою.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляла, що президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам застосувати хлор в ході операції по "звільненню від терористів" провінції Ідліб.

Як відомо, США завдали попередній ракетний удар по Сирії 14 квітня. В операції брали участь також Великобританія і Франція.