ua en ru

У Німеччині 15-годинні переговори по створенню коаліції закінчилися безрезультатно

У Німеччині 15-годинні переговори по створенню коаліції закінчилися безрезультатно Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Попередні консультації по коаліції у Бундестагу продовжаться сьогодні

У Федеративній республіці Німеччини (ФРН) 15-годинні переговори по створенню коаліції "Ямайка" між представниками трьох німецьких політичних сил закінчилися безрезультатно. Про це повідомляє DW.

"Представники блоку Християнсько-демократичний союз / Християнсько-соціальний союз, Вільної демократичної партії і партії "Союз-90 / Зелені" не змогли завершити попередні консультації щодо створення правлячої коаліції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, 15-годинні переговори, які тривали всю ніч до п'яти годин ранку п'ятниці, 17 листопада, результату не принесли. Відзначається, що сторони домовилися продовжити консультації в 12:00 сьогодні.

Так, попередні переговори щодо створення коаліції "Ямайка" у ФРН повинні завершитися на цьому тижні, однак у їхніх учасників є ряд спірних питань, в яких ніхто не хоче йти на компроміс.

Найбільші розбіжності учасників консультацій викликані темами, що стосуються біженців та боротьби зі змінами клімату. Одне з найбільш спірних питань - возз'єднання сімей біженців. Принципові розбіжності також викликає питання відмови від вугільної енергетики.

У той же час обговорюються і менш конфліктні теми: оподаткування, освіта, ринок праці, пенсійна система, охорона здоров'я і безпека. Очікується, що консультації завершаться до кінця поточного тижня.

Відзначимо, 6 листопада канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що вони повинні завершитися 16 листопада. Після завершення попередніх консультацій повинні початися власне переговори про створення коаліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 жовтня почалися попередні переговори про створення коаліції в Бундестазі.