ua en ru

Герман заявляє про початок переговорів між владою та опозицією

Переговори з врегулювання політичної кризи в Україні вже почалися.

Переговори з врегулювання політичної кризи в Україні вже почалися. Про це заявила народний депутат Партії регіонів та радник Президента Ганна Герман, передає радіо "Свобода".

За її словами, у переговорах, які ведуться в кабінеті керівника РНБО Андрія Клюєва, беруть участь від об'єднання "Майдан" Юрій Луценко, Руслан Кошулинський від партії "Свобода", Віталій Ковальчук від "Удару" та Олександр Турчинов від "Батьківщини".

"Від влади присутні Клюєв, Андрій Портнов і Олена Лукаш. І ми маємо надію, що сьогодні буде зроблений перший крок для розуміння того, яким чином ми будемо домовлятися і на які компроміси вдасться вийти, - сказала нардеп.

Герман вважає позитивним сигналом вже сам початок переговорів. За її словами, група переговірників від влади чекала представників опозиції цілий день. Вона не виключає, що початок переговорів може вплинути на ті радикальні групи, які, за словами Герман, ініціювали сутички з міліцією на вул. Грушевського у Києві і, на її думку, поставили Україну на межу громадянської війни.

Тим часом у прес-службі Юрія Луценка повідомляють, що зараз в РНБО йдуть лише попередні консультації між владою, опозицією та громадськістю щодо організації переговорів.