ua en ru

Герман перестала отримувати відповіді на СМСки від Януковича

Народний депутат з фракції Партії регіонів, радник Президента України Ганна Герман заявила, що після побиття студентів на Майдані Незалежності в Києві у ніч з 29 на 30 листопада 2013 р., перестала отримувати відповіді на свої СМС-повідомлення від Президента України Віктора Януковича.

Народний депутат з фракції Партії регіонів, радник Президента України Ганна Герман заявила, що після побиття студентів на Майдані Незалежності в Києві у ніч з 29 на 30 листопада 2013 р., перестала отримувати відповіді на свої СМС-повідомлення від Президента України Віктора Януковича. Про це Герман заявила в кулуарах Верховної ради України.

На питання журналіста, чи могла Герман як радниця Президента повпливати на його, щоб не допустити кровопролиття, Герман відповіла: "29 (листопада 20113 р. ), коли це сталося, я написала президенту записку, тому що мої СМСки перестали до нього доходити. Завжди, коли у мене не було можливості і мене не допускали до Президента, у мене був такий телефон, на який я могла написати СМС, і він прочитав і тоді передзвонював . А у той день, того страшного ранку до його чомусь перестали доходити мої СМСки. Це можна перевірити, у мене все це є в телефоні", - заявила Герман.

І тоді, за її словами, вона написала и передала Президенту листа.

"Президент відгукнувся а ввечері. І нажаль, Президент не зміг знайти в собі сили відразу на це зреагувати і відразу покарати винних", - зазначила Герман.

За її словами, почалися різні консультації, почалися різні звинувачення, і чим далі затягувалася час, тим менше рішучості було у Президента виконувати рішення фракції, а саме на 90% змінити склад уряду.

Герман також зазначила, що зараз Янукович перебуває в Україні, але більше не підтримує спілкування з нею.

"Президент в Україні, але я більше нічим не можу йому допомогти. У мене є способи знати, де він знаходиться, незважаючи на те, що мене завжди намагалися усунути від впливу на нього... В останній раз він мені дзвонив кілька днів тому. З того часу у мене більше не було з ним контактів", - зазначила вона.