ua en ru

Геращенко заявила про відсутність прогресу в питанні звільнення заручників

Геращенко заявила про відсутність прогресу в питанні звільнення заручників Фото: Ірина Геращенко (facebook.com)

Немає прогресу і у питанні запровадження механізму з пошуку зниклих безвісти за участі МКЧХ

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко заявила про відсутність прогресу в питанні звільнення заручників. Про це повідомляє прес-служба ВР.

Так, 9 травня 2018 року під час візиту Геращенко до Лондону (Великобританія), відбувся ряд зустрічей з головою групи дружби з Україною Джоном Вітінгдейлом, головою комітету у закордонних справах парламенту Британії Томом Тагенхатом, генеральним директором з питань безпеки Форін Офісу Філіпом Бартоном та заступником директора Департаменту прав людини та демократії Форін Офісу Річардом Джонсоном.

Так, віце-спікер українського парламенту поінформувала британських колег про діяльність робочих підгруп ТКГ, про напружену безпекову, екологічну та гуманітарну ситуацію на Донбасі та ситуацію із порушенням прав людини в окупованому Криму. Під час зустрічей особливу увагу було надано питанню розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. Політик також висловила сподівання на продовження двосторонньої співпраці у питанні гуманітарного розмінування.

"Геращенко повідомила про відсутність прогресу в питанні звільнення заручників та питанні запровадження механізму з пошуку зниклих безвісти за участі МКЧХ", - сказано у повідомленні.

Крім того, замголови ВР підкреслила, що інша сторона відмовляється надавати допуск міжнародним місіям, зокрема МКЧХ, до тимчасово окупованих територій, що значно ускладнює вирішення питань гуманітарної підгрупи.

Нагадаємо, на Донбасі на даний момент 300 осіб вважаються зниклими безвісти.