ua en ru

Геращенко: лікарі, міжнародні місії та обмудсмен не мають доступу до політв‘язнів в Криму

Геращенко: лікарі, міжнародні місії та обмудсмен не мають доступу до політв‘язнів в Криму Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Україна шукаємо всі шляхи, аби допомогти політв‘язням в Криму

Лікарі, міжнародні місії та обмудсмен не мають доступу до політв‘язнів в анексованому Російською Федерацією Криму. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко.

"До політв‘язнів Криму немає доступу лікарів, міжнародних місій, обмудсмена. Шукаємо всі шляхи, аби допомогти їм", - повідомила вона.

Крім того, Геращенко висловила хвилювання стосовно голодування оголошеного засудженим в анексованому Криму українським активістом Володимиром Балухом.

"Дуже хвилює голодування Володимира Балуха. Голодування як спротив окупаційному режиму. Голодування за ідею, за український Крим", - зазначила вона.

Відбувся візит української урядово - парламентської делегації до Туреччини. В рамках високих зустрічей, в т ч з...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 31 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засуджений в анексованому Росією Криму за звинуваченням у зберіганні боєприпасів український активіст Володимир Балух після оголошення голодування п'є тільки воду і чай.

Балух знаходиться під цілодобовим наглядом, без зв'язку, в одиночній камері. Такі спеціальні умови утримання для тих, хто оголосив голодування. Зараз зв'язку з політв'язнем у родичів немає, вона можлива тільки через адвокатів Балуха.