ua en ru

Геращенко: Україна потребує міжнародної допомоги у розмінуванні на Донбасі

Геращенко: Україна потребує міжнародної допомоги у розмінуванні на Донбасі Фото: Ірина Геращенко

Україна потребує сучасного обладнання та рекомендацій по розмінуванню

Україна потребує міжнародної допомоги у розмінуванні на Донбасі. Про це заявила уповноважена президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ірина Геращенко під час зустрічі зі спеціальною місією ООН, на якій обговорили питання розмінування на Донбасі, передає прес-служба БПП.

"Ми потребуємо серйозної міжнародної допомоги у вирішенні цієї проблеми: починаючи від надання відповідного сучасного обладнання, закінчуючи рекомендаціями по розмінуванню, просвітницької роботи серед цивільного населення, в першу чергу, серед дітей. В свою чергу, в Україні маємо активізувати співпрацю і координацію військових і цивільних структур, залучених до цієї теми, також посилити координацію між службою надзвичайних ситуацій (ключовою в розмінуванні) та військових", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, координатор тристоронньої контактної групи по Донбасу Мартін Сайдик повідомляв, що розмінування території у зоні конфлікту на Донбасі завершиться до 21 березня 2016 року.