ua en ru

Геращенко розповіла про двох полонених українок, яких пообіцяли видати Савченко

Геращенко розповіла про двох полонених українок, яких пообіцяли видати Савченко Фото: Ірина Геращенко

Рішення української сторони в односторонньому порядку передати бойовикам 15 осіб сприяє гуманітарним жестам і рухам

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко розповіла про двох полонених українок, яких ватажки бойовиків на Донбасі пообіцяли видати нардепу Надії Савченко. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ми щасливі звільненню кожного заручника, ми щасливі, що люди зустрінуть свята вдома. Ми щасливі, що рішення української сторони в односторонньому порядку передати до новорічних свят ОРДЛО 15 осіб з того списку, що вони запитували (до речі, в цьому списку є 6 жінок) сприяє гуманітарним жестам і рухам", - написала Геращенко, коментуючи інформацію про майбутнє звільнення двох українок.

Вона також додала, що одна з українок працює в медіа (ймовірно мова йде про Ольгу Свокар, яка є кореспондентом газети “Голос народу Івано-Франківщини” та інтернет ресурсу “Голос-інфо”), друга (Анжеліка Преснякова) - співробітниця держустанови, разом з тим, Геращенко не повідомляє якої саме.

"Щодо двох жінок, прізвища яких прозвучали, то їх доля неодноразово обговорювалася в мінській групі ще з весни, одна з них працює в медіа, друга - в одній з державних установ, їхала проводити родичів. Можливо, тому іх затримали. І добре, що скоро вони будуть вдома. Я щиро рада", - написала Геращенко.

ЗМІ наполегливо просять про коментар щодо можливого звільнення з ОРДЛО двох жінок. Друзі, тут може бути тільки одна пози...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 26 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ розцінює передачу Україні 2 полонених як знак перед звільненням більшої кількості заручників.