ua en ru

СБУ розцінює передачу Україні 2 полонених як знак перед звільненням більшої кількості заручників

СБУ розцінює передачу Україні 2 полонених як знак перед звільненням більшої кількості заручників Фото: Юрій Тандіт

Тандіт зазначив, що навіть звільнення однієї людини має велике значення

В Службі безпеки України (СБУ) розцінюють передачу бойовиками Україні 2 полонених українок як знак перед звільненням більшої кількості заручників. Про це розповів радник голови СБУ Юрій Тандіт, повідомляє "Громадське радіо".

"Ми щиро радіємо звільненню наших заручників. Навіть звільнення однієї людини має для нас велике значення. Ми сподіваємося, що Російська Федерація піде на більш вагомі кроки", - сказав Тандіт.

Разом з тим, коментуючи інформацію про те, що полонянок передадуть нардепу Надії Савченко, Тандіт зазначив, що немає значення, кому пропонується забирати наших людей.

"Нам все одно кому пропонується забирати наших людей. Ми не коментуємо пропозицію щодо Надії Савченко. Скажу лише, що багато хто допомагає Україні у звільненні заручників", додав він.

Зазначимо, бойовики мають намір звільнити Ольгу Сворак, яку вони затримали на окупованій території Луганської області влітку поточного року. Вона є кореспондентом газети “Голос народу Івано-Франківщини” та інтернет ресурсу “Голос-інфо”.

Також бойовики звільнять Анжеліку Преснякову, але інформація про неї у відкритих джерелах відсутня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажки бойовиків Ігор Плотницький і Олександр Захарченко пообіцяли передати депутату Верховної Ради України Надії Савченко двох полонених українок.