ua en ru

Геращенко запропонував узаконити повстання проти "антинародної влади"

Геращенко запропонував узаконити повстання проти "антинародної влади" Фото: Антон Геращенко

З точки зору суду, дії протестувальників, які блокували виїзд екс-беркутівців до суду, не є законними

Народний депутат, секретар комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Антон Геращенко запропонував узаконити повстання проти "антинародної влади". Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"МВС, Нацполіція не будуть застосовувати силу до протестувальників, які абсолютно справедливо вважають, що Віктор Янукович повинен допитуватися не як свідок, а як обвинувачений. На жаль, попередні генпрокурори зробили дуже мало для того, щоб наблизити момент, щоб Януковичу було пред'явлено заочне звинувачення і він допитувався як обвинувачений", - заявив Геращенко.

За словами Геращенко, з точки зору суду, дії протестувальників, які сьогодні блокували виїзд екс-беркутівців з Лук'янівського СІЗО до суду, де планувався допит Януковича, не є законними. Зважаючи на це, Геращенко виступив за внесення поправки в Конституцію України, що дозволяє проводити повстання, "якщо влада робить все проти народу".

"Завдання адвокатів Януковича та адвокатів, які захищають "беркутівців", дуже просте. Вони хотіли б у суді задати йому тільки одне питання: чи вважає він себе причетним до розстрілів на Майдані?" - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС не буде вступати в силовий конфлікт із протестувальниками щодо допиту Януковича.