ua en ru

Геращенко підтримує перенесення переговорів по Донбасу з Мінську

Геращенко підтримує перенесення переговорів по Донбасу з Мінську Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Геращенко підтримує перенесення переговорів до нейтральної країни, яка "не підігруватиме Москві"

Перший віце-спікер українського парламенту, представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко підтримує перенесення переговорів з Мінську (Білорусь). Про це вона написала у Facebook.

Геращенко зазначила, що неодноразово публічно висловлювала незгоду і обурення голосуваннями Білорусі в ООН з усіх питань, що стосуються України, окупованих Криму і Донбасу.

"Постпред України в ООН В. Єльченко заявив про необхідність перенесення мирних переговорів з Мінська на інший майданчик. Я підтримую цю позицію, й давно за це виступаю", - написала вона.

Вона зазначила, що підтримує перенесення майданчика до нейтральної країни, яка "не підігруватиме Москві й не голосуватиме з Кремлем в унісон - проти України".

"Щодо Білорусі, то окрім відверто недружніх Україні голосувань, є й гірші факти: оголошення персонами нон-ґрата українських журналістів і митців, в угоду Москві, викрадення Павла Гриба і передача його ФСБ. Все це ніяк не корегуються з нейтральним статусом, навпаки, тхне координацією своїй дій з Кремлем", - додала вона.

Геращенко підтримує перенесення переговорів по Донбасу з Мінську

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що необхідно перенести з Мінська переговори по Донбасу у якусь іншу столицю.

Зазначимо, наступне засідання контактної групи по Донбасу відбудеться 2 жовтня.