ua en ru

Єльченко підтримує перенесення переговорів стосовно Донбасу з Мінська

Єльченко підтримує перенесення переговорів стосовно Донбасу з Мінська Фото: Володимир Єльченко (un.org)

Постпред України в ООН заявив, що делегація Білорусі в ООН "хронічно" голосує проти ініціатив України

Постійний представник при ООН Володимир Єльченко заявив, що необхідно перенести з Мінська переговори по Донбасу у якусь іншу столицю. Про це він повідомив в ефірі телеканалу Прямий.

Свою думку він аргументував тим, що делегація Білорусі при ООН "хронічно" голосує проти будь-яких ідей та пропозицій України, які навіть не стосуються військового конфлікту з РФ.

"Мені здається що треба вже робити серйозні висновки з позиції Білорусі, з позиції Казахстану... Але так скажемо, наші сусіди, наші колишні партнери по СНД - я не можу зрозуміти, чому вони голосують "проти", - повідомив Єльченко.

Єльченко заявив, що повністю підтримує ідею перенесення майданчику переговорів з Мінська в якусь іншу столицю.

"При всій моїй повазі до білоруської дипломатії, але я не можу таку позицію зрозуміти, про яку нейтральність йдеться? І нехай вони на нас не ображаються, але факти на табло Генасамблеї", - додав постпред при ООН.

Нагадаємо, наступне засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську відбудеться 2 жовтня. Після засідання контактної групи спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив, що координатор робочої групи ТКГ з гуманітарних питань, посол Тоні Фріш зустрівся з незаконно утримуваними на Донбасі.