ua en ru

Геращенко опублікував докази протиправної діяльності голови Апеляційного суду

Геращенко опублікував докази протиправної діяльності голови Апеляційного суду Фото: Антон Чернушенко

Оприлюднена СМС-листування з дорученнями Чернушенко про те, як треба вирішувати справи

Народний депутат України від "Народного фронту" Антон Геращенко опублікував докази протиправної діяльності голови Апеляційного суду м. Києва Антона Чернушенка. Про це він написав на своєму Facebook.

"Антон Чернушенко обґрунтовано підозрюється у втручанні в систему автоматичного розподілу справ між суддями очолюваного ним суду в порушення встановленого Законом порядку", - заявив Геращенко.

За словами нардепа, Чернушенко, судячи з підозрою ГПУ, знайшов фахівців, які систематично порушували роботу такої програми щодо розподілу справ і "зробили можливим потрапляння "потрібних" справ "потрібних" суддів".

Геращенко опублікував роздруківку СМС-повідомлень, які, за його словами, отримував Чернушенко в період з квітня по листопад 2014 р. В повідомленнях містилися вказівки, як треба вирішувати ті чи інші питання в Київському апеляційному суді.

"У деяких смс прямо вказувалися прізвища фігурантів справ, у деяких номери виробництв з державного реєстру судових рішень та рекомендації що потрібно зробити - "випустити на домашній арешт", "зменшити заставу з 30 мільйонів до 500 тисяч", "відкласти справу" і так далі", - повідомив Геращенко.

Антон Чернушенко: работа под заказ. Вчера Генеральная прокуратура передала в Верховную Раду представление на снятие н...

Posted by Антон Геращенко on 25 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, вчора Генеральна прокуратура України повідомила про підозру Чернушенко і передала до Верховної Ради подання на зняття недоторканності.