ua en ru

Геращенко: у Мінську Україна вимагає звільнення журналістки Варфоломеєвої

Геращенко: у Мінську Україна вимагає звільнення журналістки Варфоломеєвої Фото: Ірина Геращенко

Варфоломеєва вже рік перебуває в статусі заручника у бойовиків ЛНР

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко відреагувала на лист Луганської регіональної організації НСЖУ щодо звільнення з полону самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) журналістки Марії Варфоломеєвої. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Вона заявила, що питання змісту луганської журналістки Марії Варфоломеєвої постояннонарушается українською стороною під час переговорів.

"Її прізвище і її історію від нас знають наші європейські колеги идипломаты - як приклад безчинств бойовиків, які утримують в полоні не тільки військових, а й цивільних, у тому числі журналістів. Ми разом з СБУ неодноразово включали і вмикаємо прізвище Марії у всі списки з вимогою наосвобождение. Кілька разів її звільнення зривалося", - сказала вона.

Геращенко радить журналістам Луганщини "публічно і голосно" звернутися до "екс-колеги, екс-представника Януковича, а нині відомого діяча бойовиків Родіона Мірошника" з вимогою звільнити Марію.

"Саме його боси утримують Марію і знущаються над нею вже рік... Може він ще пам'ятає, що колись так само мав квиток НСЖУ, і, може, у нього ворухнеться совість, якщо вона хоч колись була. А я в свою чергу, звичайно, продовжу боротьбу за її визволення і ще раз буду піднімати питання звільнення Марії в Мінську 13 січня", - резюмувала Вона.

Журналісти Луганського регіонального відділення НСЖУ звернулися з листом щодо звільнення колеги Марії Варфоломеєвоі, як...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 10 січня 2016 р.

Відзначимо, в статусі заручника у бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) вже рік знаходиться луганський фрілансер-фіксер Марія Варфоломеєва, яку затримали під час зйомок житлових будинків на одній з вулиць Луганська 9 січня 2015 року. В минулому році НИМИ зафіксував 79 випадків викрадень і утримувань журналістів в заручниках.

Нагадаємо, Геращенко повідомила, що Україна сьогодні очікує звільнення з полону бойовиків мінімум 9 осіб.