ua en ru

Геращенко ініціює запровадження санкційних "списків Сенцова"

Геращенко ініціює запровадження санкційних "списків Сенцова" Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

До таких списків пропонується включити всіх осіб, причетних до незаконного утримання українців

Перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко ініціює запровадження санкційних "списків Сенцова". Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"В день народженння Олега Сенцова звернулася до наших європейських і американських партнерів з проханням (впевнена, це підтримують всі депутати ВР) запровадити санкційні "списки Сенцова", - написала вона.

Геращенко пропонує включити до таких списків всіх осіб, причетних до незаконних арештів, затримань, катувань, утримання українців, політв'язнів Кремля, а також тих, кого незаконно утримують в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час спільної прес-конференції з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом України Петром Порошенко за підсумками саміту Україна-ЄС президент Європейської ради Дональд Туск закликав звільнити українських заручників, які утримуються в Російській Федерації та в окупованому Криму.