ua en ru

У Генштабі повідомляють, що бойовики обстріляли позиції АТО в районі Донецького аеропорту

У Генштабі повідомляють, що бойовики обстріляли позиції АТО в районі Донецького аеропорту Фото: АТО

Інформація про артилерію поки не підтвердилася

Бойовики обстрілювали позиції українських військових в районі Донецького аеропорту із зенітних установок і станкових протитанкових гранатометів СПГ-9. Про це заявив керівник прес-центру Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Близько двох годин тому почався обстріл з СПГ-9 "Спис", зенітних установок, БМП. Бойовики працювали в районі Донецького аеропорту, Авдіївки і "Зеніту. Обстріл закінчився близько півгодини тому ", - сказав Селезньов.

При цьому Селезньов спростував інформацію, про те що бойовики застосовували проти сил АТО артилерію.

"Інформація про артилерії поки не підтвердилася, але ми продовжуємо перевіряти повідомлення про застосування бойовиками озброєння, забороненого мінськими угодами", - сказав він.

У той же час один з бійців, що знаходяться в зоні АТО повідомив, що бойовики застосовували танки і станкові протитанкові гранатомети.

За словами Селезньова, за добу до 20:00 бойовики здійснили 43 провокаційних обстрілу, з них 4 безпосередньо по позиціях сил АТО. Обстріл відбувалися в районі ДАП, Авдіївки, Досвідченого, Красногорівки, Троїцького, і один на поразку - в 8 ранку в районі Новгородського, під Горлівкою. "Одна людина поранена, його стан задовільний, він отримав осколкове поранення", - уточнив Селезньов.

В районі Широкіно використані 82-мм міномети, які повинні були відвести 3 дні тому.

На уточнююче питання, чи відповідають українські військові на обстріли, Селезньов сказав, що вогонь у відповідь за минулу добу було відкрито чотири рази. "Ми не використовуємо зброю, заборонену Мінськими угодами", - додав він.

Нагадаємо, бойовики за день 19 раз обстріляли сили АТО.