ua en ru

У Генштабі прогнозують демобілізацію 6-ї хвилі мобілізованих у вересні-жовтні

У Генштабі прогнозують демобілізацію 6-ї хвилі мобілізованих у вересні-жовтні Фото: глава Генштабу Віктор Муженко

Звільнені в запас військові будуть зараховані в оперативний військовий резерв першої черги

У Генеральному штабі планують внести на розгляд президентові України Петру Порошенку проект по демобілізації 6-ї черги мобілізованих в поточному місяці і в жовтні 2016 року. Про це йдеться в повідомленні відомства на сторінці у соцмережі Facebook.

"Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд Президентові України проект відповідного нормативного акта, почати звільнення 6-ї черги в поточному місяці і основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року", - сказано в повідомленні.

Таким чином, всі військовослужбовці з мобілізації, які не захочуть залишитися в лавах Збройних сил, будуть звільнені в установленому порядку.

Підкреслюється, що в даний час в органах військового управління та військових частинах списки розробляються плани-графіки звільнення особового складу. Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна.

Наголошується, що звільнені у запас військовослужбовці в обов'язковому порядку будуть зараховані в оперативний військовий резерв першої черги.

Генеральним штабом Збройних Сил України сплановано демобілізацію військовослужбовців 6 черги Про це сьогодні, 13 вересня, заявив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай. Нині завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час 6-ї черги (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до Указу Президента України від 14.01.2015 № 15). — Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд Президентові України проект відповідного нормативного акту, розпочати звільнення 6-ї черги у поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року, - заявив генерал-майор Володимир Талалай. Таким чином, усі військовослужбовці по мобілізації, які не виявлять бажання залишитися у лавах Збройних Сил України, будуть звільнені встановленим порядком. Наразі в органах військового управління та у військових частинах списки розробляються та Плани-графіки звільнення особового складу. Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна. Звільнені у запас військовослужбовці в обов'язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги. Відео на YouTube: youtu.be/Rt9fZm_wwk0

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 13 вересня 2016 р.

Нагадаємо, в середині серпня повідомлялося, що Генеральний штаб ЗСУ розробляє проект указу президента про демобілізації військовослужбовців 6-ї хвилі мобілізації.