ua en ru

У Генштабі закликали прискорити створення сил спецоперацій

У Генштабі закликали прискорити створення сил спецоперацій Фото: сили спецоперацій повинні будуть виконувати не тільки військові завдання, але і інформаційні

У Генеральному штабі Збройних сил України закликали прискорити створення сил спеціальних операцій (ССО). Про це заявив начальник управління спецоперацій Генштабу Сергій Кривонос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба, враховуючи обмеженість часу, обмеженість фінансування, брати досвід інших, брати краще з цього досвіду і безпосередньо це використовувати. У нас немає часу, у нас повний цейтнот. І як можна швидше треба приступати до створення сил спеціальних операцій", - заявив Кривонос.

За його словами, сили спецоперацій повинні виконувати не тільки завдання військового характеру, але й інформаційного.

"Головне завдання сил спеціальних операцій - це не тільки силові дії, а безпосередньо боротьба за серця і уми місцевого населення, яке є в зоні АТО і на території України. Тому що формування моральної підтримки і нашого уряду, дій нашої армії - це є головним безпосередньо. І жодна зброя не вирішить це питання", - впевнений начальник управління спецоперацій Генштабу.

У той же час Кривонос повідомив, що в даний час окремі підрозділи силовиків виконують завдання, які повинні робити ССО, але це відбувається некоординовано.

"Зараз ця робота ведеться, але є певна розбіжність поглядів на кінцевий результат. Тому наші дії спрямовані на те, щоб максимально згуртувати і спростити шлях створення сил спеціальних операцій", - зазначив він.

Крім того, представник Генштабу зазначив, що СЗГ повинні бути саме армійської структурою.

"За останні 20 років у нас стало дуже модним використовувати слова "сили спеціальних операцій", "спецназ". І кожна організація, яка створила певний підрозділ з певними функціями специфічних дій, називала себе спецназом. Але з самого початку спецназ - це військове формування. І левова частка завдань покладається на армійський спецназ", - підкреслив Кривонос.

Як повідомлялося раніше, в Генштабі хочуть розділити статуси учасника АТО і бойових дій.