ua en ru

У Генштабі назвали кількість громадян, які уклали договори на строкову службу за контрактом

У Генштабі назвали кількість громадян, які уклали договори на строкову службу за контрактом Фото: Валерій Дендебера (mil.gov.ua)

Планові показники виконуються на 90% в цьому році

На сьогоднішній день понад 30 тис. громадян уклали договори на строкову службу за контрактом. Про це під час брифінгу з питань призову громадян на службу заявив заступник голови управління закликом і комплектуванням Генштабу ЗС України полковник Валерій Дендебера, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році ми на 90% виконуємо планові показники. На сьогоднішній день більше 30 тис. громадян уклали договори на строкову службу за контрактом. Більше 15% громадян свідомо уклали з нами договори", - заявив Дендебера.

За його словами, згідно із законодавством, з початку роботи відповідних комісій, якщо громадянин не отримав повістку, то він зобов'язаний прибути у десятиденний строк самостійно.

Наголошується, що на даний момент існує понад 33 причини для надання відстрочки або звільнення.

"Зараз досить вмотивованих громадян, які за власним бажанням йдуть на службу", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з наміром Росії провести заклик на військову службу на тимчасово окупованій території АР Крим та у м. Севастополь.