ua en ru

Генштаб ЗСУ констатував погіршення ситуації на Донбасі

Генштаб ЗСУ констатував погіршення ситуації на Донбасі Фото: Генштаб ЗСУ констатував погіршення ситуації на Донбасі

Муженко та Хуг обговорили поточну ситуацію в зоні АТО

Генеральний штаб Збройних Сил України констатував погіршення ситуації на Донбасі. Про це заявив начальник Генштабу, генерал армії України Віктор Муженко у ході зустрічі із заступником голови спеціальної моніторингової місії ОБСЕ Олександром Хугом, повідомляє прес-служба Генштабу.

Як зазначається, сторони обговорили поточну ситуацію в зоні АТО. Зокрема, Хуг наголосив на готовності СММ ОБСЕ сприяти нормалізації ситуації на сході нашої країни.

"Учасники зустрічі констатували погіршення ситуації на Донбасі. Головнокомандувач Збройних Сил України поінформував представників міжнародної місії про факти застосування другою стороною зброї заборонених мінськими домовленостями калібрів, в тому числі РСЗВ, 120 та 82 міліметрових мінометів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сторони домовились про обмін інформацією з питань, спрямованих на безумовне виконання положень мінського протоколу та меморандуму, в частині відведення від лінії розмежування зброї визначених калібрів та оперативне реагування на факти порушення режиму припинення вогню на території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зоні АТО за добу поранено трьох військових, загиблих немає.