ua en ru

Генштаб призупинив навчальні польоти через падіння Су-25

Генштаб призупинив навчальні польоти через падіння Су-25 Фото: прес-секретар Генштабу Владислав Селезньов

У Генштабі відзначили, що польоти зупинено до встановлення причини і обставини катастрофи Су-25

Навчально-планові польоти в Повітряних силах ЗС України призупинено до моменту встановлення причин аварії штурмовика Су-25 в небі над Запоріжжям. Про це повідомив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає Укрінформ.

"До моменту встановлення причини і обставини трагедії навчально-планові польоти припинені", - заявив він.

Прес-секретар Генштабу повідомив, що літак Су-25 впав біля н. п. Михайлівка, в 40 кілометрах на північ від Запоріжжя. Пілот - старший лейтенант, 1992 року народження - проходив службу у складі Миколаївської авіаційної бригади. За словами Селезньова, льотчик зробив все можливе, що відвести літак від населених пунктів. Місцеве населення внаслідок аварії не постраждав.

В Генштабі зазначили, що поки рано говорити про які-небудь версії трагедії. Зараз працює комісія з метою встановлення причин і обставин аварії. При цьому Селезньов повідомив, що літак був справний, пілот компетентний, а погодні умови - сприятливі.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада 2015 року, близько 10:00 під час виконання планового навчального польоту розбився літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-25.

За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції з розслідування авіакатастроф Міністерства оборони України, які почали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизької висоті, літак зіткнувся з високовольтною лінією електропередач, в результаті чого впав в районі с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області неподалік 255 км автомобільної траси Харків-Сімферополь.