ua en ru

Генштаб не має наміру найближчим часом проводити сьому хвилю мобілізації

Генштаб не має наміру найближчим часом проводити сьому хвилю мобілізації Фото: Владислав Селезньов

Проведення мобілізації буде залежати від військово-політичної ситуації на Донбасі

Генеральний штаб Збройних сил України найближчим часом не планує звертатися до президента України Петру Порошенку для оголошення сьомої хвилі мобілізації. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

За словами Селезньова, зараз в Генштабі аналізують доцільність такого кроку і підкреслюють, що все буде залежати від кількох принципових факторів. "Я не можу сказати, що сьомий хвилі мобілізації не буде. Це буде залежати від військово-політичної ситуації на Сході країни і від того, скільки нинішніх військових підпишуть контракт на продовження служби", - повідомив Селезньов.

За його словами, в Генштабі ще визначаються з тим, скільки потрібно мобілізувати особового складу, в які строки та в якій послідовності.

Спікер підкреслив, що Генштаб почав серед військовослужбовців інформаційну кампанію про переваги служби на контракті і розраховує, що збільшена зарплата в 7 тисяч гривень і розширений соціальний пакет для контрактників приверне добровольців.

Нагадаємо, сьома хвиля мобілізації в Україні, швидше за все, почнеться в кінці лютого - початку березня і триватиме два місяці.